top of page

Schoonmaken

Schoonmaken van de metalen band van uw horloge

first-step-polishing-grey-star.jpg

Schoonmaken van het uurwerk van uw horloge

8551aa13623a792e8b3611bb608f33ce.jpg

Schoonmaken van mechanische horloges

servicee.jpg

Schoonmaken van de metalen band van uw horloge

Schoonmaken: Projects
Vintage Wood Clocks

Als extra service bij het inzetten van een Batterij, biedt Jan - Bert vaak aan de metalen band en/of kast even schoon te maken in een ´ultrasonic cleaner".

De kosten hiervoor zijn slechts € 10,-

Bij vrijwel iedereen, zelfs bij Jan - Bert, hoopt zich namelijk vuil op tussen de schakels van de metalen band en in de klep of sluiting er van. Het vuil dat daar zit, kan er voor zorgen dat de band en de pennen waarmee deze in elkaar zit, extra gaan slijten. Zeker bij een duur horloge is het geen slecht idee samen met het inzetten van de batterij de band ook eens schoon te laten maken. Uw horloge en de band zien er dan niet alleen weer zo goed als nieuw uit maar gaat uiteindelijk langer mee. 

Schoonmaken van het uurwerk van uw horloge

Vintage Wood Clocks

Indien uw horloge niet functioneert na het inzetten van een batterij.

De meeste juweliers in Nederland hebben geen eigen werkplaats meer dat was al gezegd. Indien u bij een juwelier komt die nog zelf batterijen inzet, weten die vaak niet wat te doen als het horloge niet meer functioneert. Dit betekent dat als uw horloge niet meer start na het inzetten van een batterij deze zeker opgestuurd wordt naar een reparatie atelier.

Jan - Bert heeft gewerkt bij een reparatie atelier als beschreven. Het voordeel is dus dat hij soms meteen of met een paar werkdagen een diagnose kan stellen van de reden dat het horloge stilstaat. Indien de diagnose is gesteld, kan meestal snel een prijsopgave worden gemaakt voor reparatie van het horloge. Indien u na de prijsopgave de reparatie niet wilt laten uitvoeren, rekenen we EUR 25,- onderzoek kosten.

In veel gevallen is de oorzaak binnen- gedrongen vuil dat in het raderwerk terecht is gekomen. Het uurwerk moet dan uit elkaar worden genomen om het vuil te verwijderen. Na schoonmaken van alle onderdeeltjes wordt het weer in elkaar gezet en waar nodig geolied en gesmeerd met minimale hoeveelheden olie en vet. Vervolgens wordt het horloge een paar dagen getest op betrouwbaar functioneren.

Schoonmaken van mechanische horloges

Schoonmaken: Projects
Vintage Wood Clocks

Mechanische (opwind of automatisch opwindende) horloges hebben regelmatig onderhoud nodig. Het is zaak uw horloge ongeveer eens in de 5 jaar te laten schoon maken. In dit geval wordt uw horloge volledig uit elkaar genomen. Alle onderdelen worden gereinigd en op slijtage gecontroleerd. Vervolgens wordt het horloge met de eventuele te vervangen nieuwe onderdelen weer in elkaar gezet en daar waar nodig geolied en gesmeerd.

U krijgt, afhankelijk van het merk van het horloge 1/2 jaar tot 1 jaar garantie op de uitgevoerde reparatie 

bottom of page