top of page
klokkenmaker 4.jpg

De eigenaar

Als kind was Jan - Bert al gefascineerd door edelstenen. Hij deed op 12 jarige leeftijd een cursus edelsteen slijpen bij "Lapidary Holland" in zijn woonplaats Leiden.

Om te komen tot een beroepskeuze, werd eens een bezoek aan een open dag van de MTS vakschool Schoonhoven gedaan. Daarna was de keuze snel gemaakt. Na het afronden van de MAVO in Leiderdorp ging hij naar de vakschool in Schoonhoven. Eenmaal op school kreeg hij in het eerste jaar, een basis waarin zowel met goudsmeden, graveren als uurwerkmaken kennis werd gemaakt. Na het eerste jaar heeft Jan - Bert zich verder gespecialiseerd in Uurwerkmaken. Dit tot grote verbazing van de leraar Goudsmeden die hem een geboren goudsmid vond.

Je kunt zeggen dat Jan - Bert wel van een uitdaging hield. In het eerste jaar bleek al snel dat bij het maken van een zilveren horloge, het in orde maken van het uurwerk, (dat er in moest worden gezet,) veel moeilijker was dan het vervaardigen van de zilveren kast, hetgeen op zichzelf ook al niet eenvoudig was. De uitdaging uurwerken te herstellen en/of vervaardigen trok hem dus uiteindelijk meer zodat zijn keuze gemaakt was.

Na zich op school 2 jaar te hebben gespecialiseerd in uurwerken werd het 4e praktische stage jaar volbracht bij "Horlogerie Suisse Marchal" in de Hoogstraat te Den Haag.

Na zijn stage werkte hij bijna 10 jaar bij de Nederlandse groothandel in modehorloges "Collection Guillaume" gevestigd in Noordwijk aan zee.

'S-avonds thuis, repareerde Jan - Bert klokken voor kennissen en vrienden. Voor zijn werk bouwde hij (ook in de avonduren) samen met zijn collega's de beursstands voor "Guillaume". Deze waren bestemd voor de internationale vakbeurzen waar juweliers uit heel Europa inkopen. In die tijd heeft hij veel van Europa gezien omdat hij daar ook heen reisde om de stand terplekke op te bouwen en/of weer af te breken na de beurs.

Na de opheffing van Guillaume vond Jan - Bert gelukkig snel een nieuwe werkgever in Zeist. Hij werkte geruime tijd bij "Belle Heure uurwerkrestauraties" het bedrijf van zijn vriend Hans Beelaerts die tijdens de opleiding in Schoonhoven tevens klasgenoot was.

Na enige tijd kon Jan - Bert een betrekking krijgen bij Stamm service BV in Rijswijk.

Stamm is het Citizen service center van Nederland en repareert bovendien voor de Bijenkorf, Luici Lucardi, V&D, en enkele juweliers en marktkooplui in Nederland.

Jan - Bert voerde hier samen met 3 collega horlogemakers de binnen gekomen reparaties uit.

Jan Zuidema, de vorige eigenaar van "The Hands of Time" wilde met de winkel stoppen en had al snel gezien dat Jan - Bert een vakman was. De 25 jaar ervaring die was opgedaan bij zijn voormalige werkgevers en thuis, blijken van onschatbare waarde in het dagelijks werk dat in deze winkel met reparatie werkplaats wordt uitgevoerd.

Zodoende kon er snel tot overeenstemming worden gekomen, waarna Jan - Bert per 1 februari 2011 de winkel heeft over genomen.

De eigenaar: About
bottom of page